Studerende hjælper med ny supportplatform

I 10 uger har Dansk Drone Netværk og Plan2Fly haft glæde af 5 praktikanter. 5  personer med vidt forskellige baggrunde, fra forskellige studier og forskellige erfaringer, men alle udvalgt til et praktikforløb grundet netop deres individuelle kompetencer, ud fra en tanke om, at diversitet er en afgørende faktor, når man skal skabe noget nyt. De studerene fik stillet til opgave at opstarte et supportsystem for Plan2Fly. En meget åben opgave med frihed til at researche, brainstorme og igangsætte de første initiativer. Som repræsentant for de kommunikative aspekter i forløbet, har case-deltager Camilla, skrevet en artikel om forløbet.

Som studerende virker arbejdsmarkedet som en fjern, og måske endda lidt skræmmende, fremtid. Derfor kan et praktikforløb være ekstremt værdifuldt når man, ligesom os Plan2Fly-praktikanter, er i færd med sidste strækning af en kandidatuddannelse. Det kræver selvfølgelig at man ikke ender i et forløb, hvor man som praktikant bliver prakket en hel masse opgaver på, som de fastansatte, ikke rigtig selv gider at tage sig af eller endnu værre – man bliver brugt som den designeret kaffehenter.

 

Det er scenarier som det ovenstående konsulentfirmaet Lead the Talent har sat sig for at forhindre med deres TalentX-tiltag, som de har lavet i samarbejde med Syddansk Universitet, Odense Kommune og tre A-kasser. Lead the Talent sætter studerende i kontakt med virksomheder der ønsker sig et hold af praktikanter, som kan arbejde med en case der defineres af virksomheden.

De nuværende praktikanter er blevet tilknyttet Plan2Fly via TalentX-tiltaget, i et håb om endelig at få noget praktisk erfaring med nogle af de ting, de har lært i løbet af deres tid på universitet. Med andre ord – de vil gerne kombinere deres viden med virkelighed, hvilket jo netop er formålet med en praktikplads.

Praktikholdet består af 5 unge mennesker med forskellige profiler og uddannelsesbaggrunde. Vi er 3 tek-nørder – Andreas og Nickolaj som er backend-udviklere, og Max der er frontend-udvikler. Gonçalo er vores økonomientusiast, og Camilla står for de kommunikative aspekter i forhold til casen. Tilsammen udgør vi et stærkt hold med mange forskellige kompetencer, som samles om formålet med casen – nemlig at udarbejde en kundesupport-løsning for Plan2Flys droneplatform.

 

Vi har hver vores opgave at udføre i forhold til casen, men vi har alle været med til at brainstorme løsninger og muligheder for kundesupporten, netop for at drage nytte af vores forskellige profiler og kompetencer. Vi ser vores forskelligheder som en styrke der bør udnyttes, fremfor en udfordring der spænder ben for os.

Det er lykkedes os at udarbejde en support-løsning til Plan2Fly-platformen der giver kunder såvel som piloter muligheden for at selv at opsøge svarerne på deres spørgsmål – vi er nemlig klar over at nogle mennesker helst vil undgå at snakke i telefon hvis de kan. I sammenløb med dette, har Camilla udarbejdet nogle hjælpeartikler, som indeholder begrebsforklaringer og forklaringer af de nogle af de ydelser Plan2Fly tilbyder. Samtidig vil der være mulighed for at booke et opkald eller sende en mail osv., hvis man nu ikke kan finde det svar man leder efter. Tek-nørderne og økonomi-entusiasten har sammen programmeret en prisberegner, baseret på Gonçalos undersøgelser og research.

 

Alt i alt har vi haft et godt samarbejde, og lært en masse af hinanden. Vi har fået masser af muligheder for at sætte kompetencer fra vores forskellige studier i spil, og dermed har vi kunnet bruge vores evner i praktisk forstand. Vi tager herfra, en del klogere på arbejdsmarkedet, og ikke mindst os selv.