Plan2Fly tager første skridt til at få al udvikling inhouse

30. september 2021

sidste uge bød Plan2Fly velkommen til nye ansigter  vores kontor i Middelfart. Tilføjelsen af de nye medarbejdere skal opruste både det tekniske såvel som det kommunikative område 

Der er store visioner bag platformen Plan2Fly. For at realisere disse, kræver det et bredt spektrum af kompetencer og fagområder. Vi er derfor begejstrede for, at 5 nye profiler med en stor diversitet har takket ja til at være en del af vores medarbejderteam samt løfte Plan2Fly til nye højder.   

 

Ved Plan2Fly tror vi på, at personlighed og faglige egenskaber vægter lige højt, når der skal skabes en god arbejdsproces og -dynamik. Vi har derfor valgt, for tredje gang, at indgå i et samarbejde med organisationen Lead the Talent, der har til formål at matche talenter med virksomheder, hvor det ikke nødvendigvis er uddannelse og erfaring, der er afgørende i udvælgelsesprocessen.  

 

Talenter skal gøre Plan2Fly levende 

Det seneste halve år, har de nuværende medarbejdere brugt på at skabe virksomhedens fundament og lægge de solide byggesten, som platformen fremadrettet skal hvile på. Tiden er nu til at få platformen til at komme til live. 

 

3 kyndige medarbejdere skal arbejde dedikeret med at gøre vores design til virkelighed og kode frontend-delen af Plan2Fly’s kommende moduler. Kommunikationsteamet får tilført 2 personer, der skal arbejde med videoproduktion og gøre vores kommunikation mere visuelt levende. De kommenede måneder er det første skridt på vejen til at have alt fremtidig udvikling inhouse. 

På Frontend teamet byder vi velkommen til Jeevith Mohanakumar, Mads Juel Nielsen og Mikael Kales Hansen, og på kommunikationsteamet får vi glæde af Simon Engelund samt Rasmus Lykke.